Twój koszyk jest pusty.
Kategorie

PRYMAT PRZYPRAWA DO INDYKA 25G

1,89 zł

Kategorie

Artykuły spożywcze, Sosy i przyprawy, Sosy i przyprawy

Składniki

sól, czosnek, papryka słodka, cebula, cukier, bazylia, gorczyca, maltodekstryna, skrobia modyfikowana, pomidor, kurkuma, ocet winno-owocowy w proszku, chili, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, aromat naturalny

w 100 g produktu:

Wartość energetyczna : 835 kJ/ 198 kcal
Tłuszcz : 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,5 g
Węglowodany : 34 g
w tym cukry : 14 g
Białko : 5,8 g
Sól : 47,1 g

Cechy

bez dodatku glutaminianu sodu

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Przyprawa do indyka i dań z drobiu

Opis produktu

Warto wiedzieć Przyprawa do indyka polecana jest do sznycli, frykadeli, pieczeni i gulaszu z indyka. Zamarynowanie mięsa w przyprawie sprawi, że pozostanie soczyste, a mieszanka cebuli, czosnku, słodkiej papryki i suszonych pomidorów podkreśli jego smak. Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników. Mieszanka przyprawowa do indyka i dań z drobiu - kompozycja suszonych przypraw i ziół.

Zalecenia dla alergików

Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać

Informacje o dodatkach: pozostały tekst

Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przepisy

Filet z indyka w ziołach 4 porcje, 60 min Składniki: - 600 g piersi z indyka, - 250 g świeżego szpinaku, - słodka cebula, - 6 ząbków czosnku, - ½ szklanki oliwy z oliwek, - 200 g sera pleśniowego, - 2 łyżki mąki pszennej, - 200 ml śmietany 30%, - 100 g suszonych pomidorów w oleju, - 100 ml wytrawnego białego wina, - 2 łyżki uprażonych orzechów włoskich, - szczypta Gałki muszkatołowej Prymat, - 1 łyżka Musztardy delikatesowej Prymat, - 3 łyżki Przyprawy do indyka Prymat, - ¼ łyżeczki Chili pieprzu cayenne Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Oliwę zmiksować z 2 ząbkami czosnku, musztardą, przyprawą do indyka i chili. Oczyszczone mięso pokroić na cztery równe części, lekko rozbić, natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na 4 godziny. W rondelku, na oleju z suszonych pomidorów, podsmażyć posiekaną cebulę i 4 rozgniecione ząbki czosnku. Zalać białym winem i gotować 3 min. Dodać rozdrobniony ser pleśniowy i wlać śmietanę. Całość doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Gdy sos zgęstnieje, dodać szpinak, orzechy i pokrojone w paski suszone pomidory i dusić około 3 min. Mięso oprószyć mąką i usmażyć na złoty kolor. Podawać na sosie szpinakowo-serowym. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy: 25

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rozmiar opakowania

25

Jednostka (tekst opisowy)

g

Adres producenta

Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska

Adres zwrotny

Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska Tel. +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl

Znaczniki produktu